Ingredienser
Varm olje i en stor kjele. (Varmen settes til ca 7/10) Stek kjøttet i oljen, rør av og til til det er jevnt brunt.
Tilsett den hakkede løken i kjelen, mens du fortsatt rører, og stek til den er gjennomsiktig.
Ta gulrøtter i kjelen. Merk at det i utgangspunktet vil se ut som det er for mange gulrøtter i retten, men når de begynner å absorbere noe av oljen, vil gulrøttene krympe og blandes godt inn i oppskriften.
Tilsett salt etter smak.
Hell vann i kjelen.
Tilsett spisskummen.
Senk temperaturen (til ca. 3/10) og la blandingen koke i 15 til 20 minutter.
Etter 15 til 20 minutter øker du varmen (nok en gang, ikke høyere enn 7/10)
Skyll risen i et dørslag og tilsett ris i kjelen.
Fordel risen utover vannet, men ikke bland den med resten av ingrediensene.
Når vannet ikke lenger er synlig over risen, dra risen mot midten med en skje.
Legg et lokk på toppen av kjelen og senk varmen til 3/10.
Kok i 30 minutter.
Etter den tiden rører du sammen resten av ingrediensene.
Nettsidene er utviklet av AutomagicTech.com med systeme.io | Foto av Paul Henrik | Personvernerklæring